AFYONKARAHİSAR / DİNAR - Fatih Ortaokulu

Fatih Ortaokulu

60 Evler Mahallesi Kahramanlar Sokak 03400 Dinar/AFYONKARAHİSAR
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, milli ve manevi hislere sahip, doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, özgüvenini kazanmış, güzel ülkemizi hak ettiği yere getirmek için sürekli çalışan bireyler yetiştirmektir. Ortaokul alanında yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek ‘ model okullardan’ olmak kurumumuzun vizyonudur.
Misyon
Fatih Ortaokulu olarak misyonumuz, İlçemizde eğitim ve öğretim hizmetlerinde çağımızın gelişen teknolojisini kullanarak, Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkelerine bağlılıkla, temel yasalara ve mevzuata uygun olarak, Atatürk İlke ve inkılâplarına bağlı, vatanını, milletini seven, ahlaki değerlerine bağlı, ülkesini bilimin ışığında, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmayı amaç edinen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz SBS Türkiye 1.liği de olmak üzere heryıl ilçe, il dereceleri elde etmektedir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında da ilçe 1.si, 2.si, 4.sü, 5.si öğrencileri mezun ederek ilçenin eğitim kalitesine katkı sağlamıştır. Ayrıca okulumuz TÜRKÇE ŞÖLENİ etkinliklerini de 9 senedir başarıyla yapmaktadır. 9.sunu Ulusal çapta yaparak yine ilçenin tanıtımına ve eğitim kalitesine çok büyük katkılar sağlamıştır. Okulumuz sportif anlamda da il düzeyinde 2007-2008, 2008-2009, küçükler futbol 2010-2011, 2011-2012 yıllarında yıldız futbol dallarında il 1.si olmuştur. Bunun yanında hemen hemen her yılil düzeyinde 2. lik 3.lük 4.lük´ler elde etmektedir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında yıldız futbol il ikinciliği elde edilmiştir. İlçe düzeyinde yapılan tüm yarışmaların en büyük favorisi konumunda olan okulumuz hem eğitim anlamında hemde sosyal ve sportif anlamda ilçenin sürükleyici okuludur.
07.20-13.00
Okulumuz şehir merkezinde olup, Tarım Kredi Kooperatifinin karşısındadır.
60 Evler Mahallesi, Kahramanlar Sokak 03400 Dinar/ AFYONKARAHİSAR
Okulumuz ilçe merkezinde olup, il merkezine uzaklığı 106 km´dir.
Hentbol Takımı
Dinar Kendin Yap Robotik Kodlama Atölye Etkinlikleri